kasih sayang



jika kita sayang kucing, sayanglah saudara kita lebih lagi.

buang permusuhan, bersatulah kekuatan.

MFR STUDIO PERLUKAN RUANG!!


kami dari studio MFR mencari ruang masa untuk kembali berkarya. Beberapa masalah pada alatan komputer telah melambatkan banyak komik-komik yang telah bermula pembikinannya. Ada sesetengah komik yang telah rosak kerana serangan virus-virus perosak. Komik-komik yang dilukis secara manual dengan pen dan pensel tidak dapat diterbitkan ke dalam ruang maya.Apa-apa pun kami berharap februari tahun depan iaitu cuti semester bagi kami di sini dapat menyelesaikan semua komik-komik yang dirancang.

kejar cita-cita!



lukisan lama MFR dalam majalah kenangan RPKJ Batch 22



"terima kasih kepada sahabatku kanben @ izzat ,kerana mengembalikan nostalgia RPKJ di forum alwancomics. doumo arigato!"

komik r.e.d.h.a





satu lagi projek komik MFR STUDIO.

sebuah adaptasi dari novel R.A.D.H.A yang ditulis oleh senior saya di SERATAS,

RNYSA

p/s-tak tahu bila akan terbit.

tapi,jangan risau. semua karya MFR adalah percuma.Oleh itu akan diterbitkan secara percuma.

berzikirlah...



KOMIK LAMA: CABARAN HIDUP

saya terharu apabila menemui secebis komik lama MFR di forum Paksi.net semasa saya ke sebuah ruangan di laman itu.

komik itu bertajuk "cabaran hidup"-komik tak special MFR- merupakan komik yang diterbitkan oleh saya untuk risalah RPKJ pada tahun 2004. RPKJ merujuk kepada singkatan Rancangan Persediaan Khas ke Jepun iaitu sebuah program Dasar Pandang ke Timur yang berjalan di Universiti Malaya. RPKJ juga merupakan nama risalah dakwah tersebut yang diambil dari singkatan Risalah Pemantapan Kerohanian dan Jatidiri (asalnya dicipta oleh saya sendiri.heh)

saya lampirkan kembali komik lama ini (ada 4 muka surat,sila refresh kalau tak keluar 4 mukasurat):





1 syawal



masih adakah yang sayang?




KOMIK MELAYU ONLINE












hikayat amir hamzah
















hikayat merong mahawangsa



















hikayat hang tuah















hikayat syah mardan

sila klik pada tajuk komik.

semua komik bukan dari MFR STUDIO tetapi KARYANET

malam-malam terakhir










*untuk meletakkan gambar ke dalam blog atau laman web yang membenarkan HTML code,anda boleh copy paste code yang tersedia di bawah setiap gambar.-cadangan oleh Tawel Sensei

17 Ramadhan




hari ini 17 ramadhan...

17 ramadhan hari nuzul quran

17 ramadhan hari Perang Badar

"Sungguh Allah telah menolong kamu dalam peperangan Badar , padahal kamu adalah (ketika itu) orang-orang yang lemah. Karena itu bertakwalah kepada Allah, supaya kamu mensyukuri-Nya." (Ali Imran:123)

tidak salah berniqab





jika muslimah disuruh oleh kaum kafir buka penutup muka bagi purdah mereka dengan niat si kafir mahu mengajar mana yang lebih baik dan mana yang lebih buruk,maka pertahankanlah purdah itu kerana itu lebih baik supaya si kafir tidak akan dapat mengajar umat islam cara2 beragama,sedang merekalah yang patut belajar dari umat islam cara hidup di dunia ini.

walaupun purdah bukan suatu yang wajib.

jangan susah hati...







lawan nafsu




buat peminat kecil













*kadang kala gambar di dalam blog ini mengambil masa untuk menjelma,bergantung kepada kelajuan server anda dan server image hosting.pengunjung dinasihatkan untuk refresh beberapa kali jika tiada gambar terpapar.

autograf



haha... ada otograf aku.. sape nak ambik la..free jer..

biasa lah org tak popular...semua pun free..



hujan rahmat



....rahmat luas menanti di bulan Ramadhan...

teknik MFR STUDIO

gambar sebenar ditrace menggunakan software comic studio


kemudian diedit dalam pelbagai bentuk




akhirnya diedit menggunakan software paint shop


penghargaan buat saudari amani selaku model lukisan ini.

warna warni





satu lagi teknik tracing... atas permintaan seorang sahabat,saya lukis dan tampilkan di sini.

PERMAI JIWA

(klik pada imej untuk saiz penuh)

MFR STUDIO memohon maaf kerana tidak dapat meneruskan kerja-kerja seni dalam beberapa minggu ini kerana sibuk dalam menyiapkan beberapa kajian mengenai perang.

InsyaAllah,komik dan beberapa lukisan akan disiarkan apabila kerja-kerja itu selesai.

HERO BERSELIPAR


(klik pada imej untuk lihat saiz penuh)

tak sempat pakai kasut..panggilan jihad dah tiba.

lebih hebat dari kurosaki ichigo (bleach).. percayalah!