SALAM TERAKHIR


13 comments:

rnysa said...

akum mr. mfr,
ni kak anis dr blog radha..
just wanna say hi!
keep up the good work
suka banget!
sume lukisan dlm ni cantik2
kalo tetiba kak anis request lukis apa2 leh tak?

akhir skali...
tQ sbb promote blog akak kat kwn2.
mfr ni bdk jad or aaj?

muhammad fakhrul razi said...

wslm.. sbnarnye blog akak tu pun saya dapat dari junior seratas.. lpas tu sbb cerita radha tu ambik latar belakang seratas,jd saya saja sebar2kan pada penggemar novel jiwang ...kononnya novel akak lebih tarbiyah..dan saja nak promot sekolah lama...huhu

saya bdak aaj.

nak lukis lg ke...huhu...saya dah tak lukis bila masuk bulan jun ni...tp xpe la..sbb akak ni xseratas jugak..saya lukiskan la tuk akak.

Izamira said...

A'kum.

Uwahh, berkenan benor dgn sketches kat sini. Menarik menarik. Izinkan akak simpan leh? Jarang nk jumpa grafiks muslimin muslimah nih.

muhammad fakhrul razi said...

wslm..boleh..sila-sila...ade byk sketches islamic kat alwancomics.com saya pun ada sumbang lukisan kat sana sebelum kena banned...huhu

diyana said...

kenapa dah tak lukis lg?
teruskanlah
dakwah melalui pena

ICeSoul said...
This comment has been removed by a blog administrator.
muhammad fakhrul razi said...

terima kasih pd semua yg menyokong.. andai Allah beri saya kekuatan untuk melukis dgn baik dan dgn niat yg suci untuk berdakwah dgn pena melalui lukisan..saya akan kembali melukis. apalah daya...hati saya punya byk penyakit yg perlu diubati dahulu...huhu

muhammad fakhrul razi said...

eh kenapa komen icesoul dh terpadam..? ape2 pun arigatou buat icesoul.. =)

My Blog said...

Assalamu'alaykum wr wb. Salam ukhuwah dari Indonesia. Avatarnya bagus dan lucu :) By the way, saya nak bertanya tentang arti 'conteng'. Apa ya artinya? Thx

muhammad fakhrul razi said...

err... conteng di sini bermaksud sketching.

walaubagaimanapun maksud conteng boleh diertikan sebagai melakar,melukis,mencorak,tanpa tersusun dengan niat untuk merosakkan.

tidak pandai menjelaskannya dengan baik.

harap maaf jika masih tidak mengerti.

mungkin ada kawan malaysia lain dapat membantu.

BalQis said...

salam, thanx for visiting my blog.
jadi inilah MFR studio yang saya terjumpa dlam Alwan Comics tu, sy register but takleh nak activate sebb tak dpt mailnya. MasyaAllah, akhi, cantik2 lukisan kamu! bakat yang bagus! Lebih bagus bila lukisan islamik. masyaAllah. Boleh saya linkkan blog akhi ke blog saya. Syukran.

muhammad fakhrul razi said...

boleh...saya amat berbesar hati dgn tawaran itu.

cubalah daftar lagi sekali dalam alwancomics itu,mungkin ketika saudari daftar server down dan sbg nya menyebabkan emel itu tak sampai. ataupun saudari check di bahagian bulk inbox saudari...mungkin emel itu berada di sana.

cuba lg skali yer,jgn putus asa.. dalam alwancomics itu ada ramai pelukis yg lebih hebat dan mereka lebih islamik dari saya.

good luck!(^_^)

SYARIFAH SALHA SYED AHMAD said...

Salam ziarah adik. Cantik lukisan di sini. Sangat berbakat!