teknik MFR STUDIO

gambar sebenar ditrace menggunakan software comic studio


kemudian diedit dalam pelbagai bentuk




akhirnya diedit menggunakan software paint shop


penghargaan buat saudari amani selaku model lukisan ini.

8 comments:

amani said...

wahh proses yang begitu sukar sekali!!!

muhammad fakhrul razi said...

hahhaha.. sebenarnya senang je buat.. saja je tunjuk macam susah.

AuRuM said...

yaaa.... itu amani!! hahah... emm... rindunye ngan amani!!! ekekek... sgt comel amani bile jadi lukisan. kwang kwang kwang

y said...

bila nak buat tutorial photoshop pulak heh

Anonymous said...

hmm gambo pompuan jer ni?

Anonymous said...

biarlah..dia ada nafsu gak..sbb tu tgn dia ketar waktu tarik mouse.heuheuheu.lemah tul.

elzahra said...

MFR,mana nak dpt software comic studio ni?

muhammad fakhrul razi said...

software ni versi jepun. saya tak pasti sama ada comic studio ada dalam versi english.

saya dapatkan terus dari kedai komputer di kawasan nagoya,jepun.

harganya 20 000 yen atau lebih kurang rm600-rm700.

mungkin boleh dibeli dari internet juga software seumpamanya.

sebenarnya comic studio bukanlah istimewa sangat jika setakat mahu trace gambar menjadi lukisan.

software photoshop pun boleh trace jugak.mahal juga kalau nak beli software photoshop kalau beli dari malaysia,saya dengar hampir cecah rm1000.

budak-budak zaman sekarang ni suka ambil pirate atau download free dari internet je.tapi saya takut-takut nak ajar juga cara-cara donlod free ni.takut bukan ilmu yg berkat.