malam-malam terakhir










*untuk meletakkan gambar ke dalam blog atau laman web yang membenarkan HTML code,anda boleh copy paste code yang tersedia di bawah setiap gambar.-cadangan oleh Tawel Sensei

9 comments:

Tawel Sensei said...

MFR, aku rasa kalau lukisan kau ni disiarkan kat mana-mana laman web, mcm frenster atau pun blog, atau pun kat mana2 forum, mesti lagi best. Maksud aku, kau lukis gambar, lepas tu kau letak sekali html code. Jadi senang la kalau orang nak guna gambar kau tu.

muhammad fakhrul razi said...

errr... sebenarnya kebanyakan lukisan dah pun diupload ke tinypic.com jadi kalo right click kat gambar akan dapat URL gambar yg kebanyakannya ringkas.. bagi yg tak tau HTML code tuk letakkan gambr kat blog bolehlah guna code <
img src="URL gamba"> atau kat forum selalunya guna bbcode iaitu [img]URL gamba[/img]...

tapi sebenarnya gambar2 di sini boleh disave ke PC anda.. dengan cara right click kat gamba dan click save picture as...

bagi sesiapa yang nak gambar2 ni dan masih tak tau cara nak dapat dan gunakannya boleh emel ke mfakhrulrazi@yahoo.com atau ym ke id mfakhrulrazi,insyaAllah saya akan bantu.

tapi cadangan ko tu tawel..macamlah lukisan aku ni popular sgt..huhu...
ko buat aku jd malu lah..haha
chewahhh ;P

RM said...

Bismillah...

Popular tak semestinya bagus. Tak popular tak semestinya takde yang bagus.

Macam trend sekarang ni, contoh popular, kebayakan pertandingan2 rancangan realiti tv terutamanya hiburan, mereka gunakan undian sms untuk tentukan pemenang. Hasilnya, dah tentu yang popular yang menang, tapi tak tentu yang menang tu bagus.

Kalau pun ada yang kata lukisan tu tak bagus, tapi mesti ada yang kata lukisan tu unik.

Tawel Sensei said...

Bukan semua orang tahu camne cara nak guna html dan malas nak fikir banyak. Kebanyakkan nak senang. Gambar kat atas, kod pulak kat bawah. Tak gitu mfr? hehe

Tawel Sensei said...

Btw, aku suka la gambar ikan ni..ada nampak ciri2 jepun. Kalau tak silap aku, font yang kau guna untuk mfr studio tu Pseudo-Arabic kan? Haa..kantoi.

muhammad fakhrul razi said...

ohh tidakk aku kantoii.. haha

betullah tu.. font pseudo saudi

sbnarnye.. bukan pengunjung blog je yg malas nak fikir.. tapi pembina blog lagilah teruk malasnya sebab malas nak letak code bagi setiap satu gambar... haha

walauapepun.. pengunjung blog kenalah belajar pasal nak ambil atau guna gambar kat sini.. marilah kita jadi rajin..kata si blogger yg malas.

time kasihlah encik rm... sebenarnya pada pendapat saya bidang seni lukis takde piawai..satu-satunya bidang yg takde piawai ialah bidang seni lukis.. sebab tu kalo pegi galeri seni kat mana2 kat dunia ni,kita tengok lukisan buruk pun orang ramai puji..haha..

p/s- lukisan ikan ni kalo adik aku yg darjah 4 tengok dia mesti kata,"ni ikan ape takde mulut..adik lagi terer lukis ikan"

ohh rindu kat family aku.

muhammad fakhrul razi said...

ok.. aku dah letak code di bawah gambar..sila refresh..hehe.

gambar yg dalam entri sebelum ni lain kali lah pulak.

Tawel Sensei said...

Dah alang2 letak kod tu, apa kata kau promote lagi dengan letak link ke blog kau? Contohnya: Get more from MFR Studio Hehe poyo la pulak.

kanben said...

wei cilok ikan 4 ekot nk ltk kat frenster.hehehe