KOMIK REDHA-EPISOD 1


klik pada gambar untuk lihat saiz penuh.
muka surat-muka surat berikutnya akan diupload kemudian.

12 comments:

kanben said...

wei bile nk upload komik baru?sibuk baito ke?

muhammad fakhrul razi said...

sore wa sou dakedo.. ima manga wo henshuu shiteru.. mada mada

khAINIza said...

kalau setakat cover jer, tak payah la promote lagi...dah siap sumer br la upload...kuikuikui

muhammad fakhrul razi said...

ohh saudari ni byk suuzon ni..

di sini mana ada nak promot2.. bukan nak jual lukisan rm30 maa..

di sini semuanya percuma.. nak promot amende?

saya tak jual lukisan.. lukisan bukan untuk dijual.. adalah suatu kezaliman menjual sesuatu yg tidak mengenyangkan atau memudahkan apa-apa kerja,sekadar hiburan atau mengisi masa lapang..kemudian nak jual dgn wang ringgit yg nak beli susu dan makanan anak-anak.. itu tak wajar,tak wajar..

saudari pi lah beli potret byk2.. lepas dah beli tatau nak wat ape..

komik ni saya lukis dan saya upload.. komik ni dh siap.. cuma nak edit nak masukkan dialog-dialog tajam menikam,supaya org macam saudari ni insaf sikit mula renung diri dan menghadap pada yg Esa..

khAINIza said...

huhuh...aku dah insaf...aku insaf...tak payah upload la...ku dah insaf dah...

muhammad fakhrul razi said...

aik.. dah insaf? cepatnya.. subhanallah.. alhamdulillah bukan senang nak dapat hidayah sepantas kilat..

khAINIza said...

semuanya kuasa Allah...bila2 masa jer dia boleh balikkan hati kita dariNya...na'uzubillah...mintak dia jauhkan...

kanben said...

sokka sokka....matteruze..

portraiture said...

nk tnya saudara fakhrul nih.. haram ker duit hasil jual potret?..
klu seseorg tu bole menilai apa itu potret..dia takkn ckp yg potret tu xtau nk wat apa..mcm jugak org yg beli cincin..or apa2 perhiasan..xdernyer bole mkn or memudahkan apa2 kerja..tp..org still beli..

muhammad fakhrul razi said...

potret tu akan jadi haram apabila termasuk ia dlm kancah yg mengharamkan..

satu contoh potret yg memudahkan.. iaitu potret-potret penjenayah yg dilukis berdasarkan diskripsi saksi atau mangsa jenayah. potret ini akan ditampal di dada akhbar atau dinding-dinding bangunan dgn diletak tulisan besar "WANTED" atau "DIKEHENDAKI".. sebagai contoh "DIKEHENDAKI - wajah perogol bersiri ustaz zul yang telah menghilangkan diri! Awas! "

sekian.

dyengkh said...

salam...nak mintak izin untuk copy gambo...
boleh?

muhammad fakhrul razi said...

di sini semuanya percuma dan tiada hakcipta terpelihara.. tak perlu minta izin benda percuma