KERJA-KERJA PENYELENGGARAAN



MAAF. BLOG INI TELAH DISYAKI DIJANGKITI DEMAM CAMPAK. MAKA DOKTOR-DOKTOR SEDANG CUBA MERAWAT DEMAM ITU. ANDA DINASIHATKAN TIDAK SELALU BERKUNJUNG KE SINI, MELAINKAN NOTIS TERBARU DIKELUARKAN.

YANG BUAT LAWAK,

MFR
(aku tau aku tak lawak)

13 comments:

khAINIza said...

kuikuikui...kalo lukisan mcm ni, xpayah nak compare ngan potrait tu la...bagi percuma pun org tak nak...mcm ni ke cara org nak berdakwah? kalau org yang nak berubah pun, jadi makin terpesong la gamaknya...aku kenal ko ni budak seratas kan? bawak2 la bertobat...dari sekolah dulu smpai skrg, mcm ni la perangai ko ek?

muhammad fakhrul razi said...

aik.. siapakah yg ingin compare dgn potret?

baik sedari pi balik ke blog incik chelie sedari tu dan bwk sini copy paste semua ayat-ayat saya yg sebut saya nak compare..

jgn tersalah paham dgn msg kwn saya incik dee.. saya cuma bg gambar dan sedikit msg.. pi balik ambik ayat saya..lpas tu bwk ke sini.. kita timbang sama2...

khAINIza said...

mcm tu bukan compare ek? 'yang tu kena bayar, yang ni free'. bukan ke comparison tuh?

en chelie xtau pun psl ni...aku sendiri jer yg pndai2...tu sbb taknak komen situ tu...jgn kaitkan dia...

mana satu msj incik dee pun saya tak tahu...nak wat mcm mana...dah sumer guna anonymous...

muhammad fakhrul razi said...

haa.. tu lah cik.. lain kali tanya dan baca dgn teliti..

saya stat komen guna nama anonimos jugak.. lpas sedari kata lukisan saya cacat,baru saya komen kali kedua guna nama saya..

saya lukis muka kak su isteri chelie tu.. saje nak mengusik org2 pompuan yg dok kenen-kenen kat blog chelie tu..

tu lah.. pengajaran arini.. saudari patut insaf dgn sikap saudari dan ayat2 saudari.. sila tgk ape komen saudari pada lukisan saya yg saya lukis tu.. saudari kata lukis dgn kaki.. nampak tak kebiadapan ayat saudari?

dan cuba lihat bagaimana saya respon saudari? ada saya panggil saudari dgn kata2 caca merba? ada?

bagus.. lpas ni saudari ambik wuduk,dan renung kembali tujuan kita ke dunia ni.. adakah tujuan kita adalah main komputer dan tulis ayat hina org seolah-olah org lain tak sehebat dgn org yg saudari taksubkan?

begitulah hidup ini.. semoga dirahmati Allah..

khAINIza said...

kak sue tu pun saya dah kenal dah...kak sue tu mcm kakak saya...chelie plak dh jd mcm abg saya...awk bkan kenal ngan chelie pun...ramai2 adik2 dlm forum2 dh anggap mcm abg jer...saya hormat dia mcm abg saya sbb tu saya back up dia...

'lukis dgn kaki' biadap ke tu? kaki pun Tuhan yang kurniakan jugak tau?
tak mcm NASHIT...tu bukan kotor ke? sape yang lebih biadap skrg? jgn rasa diri kita mulia sgt...apa yg kita buat semua betul...

muhammad fakhrul razi said...

kan saya dah kata.. pi baca balik komen saya.. ade saya sebut nashit? ada? tu sbb kena kaji dan bertanya..

tu kawan saya,dee.dia yg sebut.. dia ada hujjah dia sendiri.. pi lah tanya dia sendiri..

saya dah kata, pi tgk balik komen saya, copy paste bwk sini, kita timbang sama2.. jgn buat fitnah .. baik saudari buat ape yg saya suruh sebelum saudari terlanjur malu terlunjur segan..

khAINIza said...

tak pe la kalo bukan awk yg mcm tu...tu la salahnya guna anonimos...nape tak dari awl2 lagi guna nama..kan sennag...xde la jd salah sangka mcm ni...so,awk sbgai kawan pun kena terima la...takpun nasihat kwn awk tu...tak guna jadi kawan kalau xleh nak nasihat menasihati...dulu saya respect bdk2 alwan...dah jadi mcm ni...hilang respect...

muhammad fakhrul razi said...

ohh.. silap tu.. baik kwn saya yg nasihat saya.. sbb kwn saya tu dia buat apa2 ada hujjah dia... saya ni insan jahil je.. byk belajar dari dia..

ohh satu lagi benda lawak,saya dah byk kali suruh saudari bertanya dulu.. adakah saya budak alwan?

silap byk lah.. saya pernah dibanned di alwan lebih 3 kali.. dan telah unbanned diri sendiri melalui strategi hacking..

dan idea saya pun byk ditentang di sana.. bagaimana boleh saudari kata saya budak alwan? adakah masuk forum alwan dah jadi budak alwan?

itulah pengajaran arini.. byk pengajaran arini.. lebih baik saudari berhati-hati yer bila menuturkan kata.. nnt bikin malu maa..

satu lg, baru rasa tak respect alwan ke? saya dah lama tak respect alwan,bila saya dgr dia jual komik tu.. prinsip saya, komik dakwah bukan untuk dijual, tapi untuk diberi percuma..

kesian saudari ni.. byk kan mengkaji lg..

khAINIza said...

terima kasih atas nasihat tu...

khAINIza said...

terima kasih sudi letak komen tu kat main page blog saudara... ;D

khAINIza said...

bangganya.... :D

khAINIza said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

Salam,hmm..sronok gak baca komen korang ni,budak2 nih...respek la MFR,all the best ya,sketch cantik+ bahasa bagus,talented enuf.